Recepty

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Áno ste tu správne, najlepšia sekcia z celého webu s pravými ázijskými receptami. Thajská, vietnamská, japonská, čínska, indická, kórejská, malajská, indonézská singaporská kuchyňa. Spolu si uvaríme skvelé ázijské recepty z ktorejkoľvek ázijskej krajiny.  Máme tu pre vás jednoduché, klasické recepty, ale aj zložité recepty pre odvážlivcov. Čo tak si konečne uvariť vlastnú vietnamskú Pho polievku ako z miletičky, tradičnú thajskú Tom Yum polievku či vykvasiť si vlastné kimchi? Utekaj k nám na nákup surovín a pusti sa do toho.

 

Gimbab Kimbab - Korean popular food

Gimbab - Kimbab recept (김밥)

Vedeli ste však, že existuje kórejská verzia sushi rolky? Ak nie, prichádzate o veľa. Kimbap sa vyrába z dusenej bielej ryže a sušených morských rias, čo je samozrejme podobné ako v japonskej verzii suši.

Existujú však dva veľké rozdiely: ryža a náplň. Zatiaľ čo sushi ryža je ochutená octom, pri kimbap pri výrobe ryža sa používa namiesto toho sezamový olej a sladidlo. Pokiaľ ide o náplne, zatiaľ, čo Japonci používajú väčšinou surové ryby, krevety… v Kórei sa výplň skladá z varených alebo konzervovaných jedál, ako sú tuniak v konzerve, kimči, grilované bulgogi alebo šunka a syr. Pikantný kimchi kimbap je tiež jedným z najväčších liekov po opici.

Recept od Maangchi.

 

Pho Ga soupJe bežné, že mnoho domácich kuchárov v jednom hrnci Pho kombinuje hovädzinu a kura. Avšak mnohí Severní Vietnamci veria, že Pho Bo a Pho Ga by mali byť dvoma rôznymi variantami tohto jedla.

V hovädzej verzii používame viac korenín, ako sú badyán, čierny kardamóm a škorica, aby sme vyvážili silnú vôňu hovädzieho mäsa. Naopak v kurčacej verzii používame viac cibulek a koreňov, ako sú šalotky, zázvor a koreňový koriander, čím pridávame dodatočnú čerstvú a sladkú arómu do polievky. Táto kuracia verzia Pho sa varí oveľa rýchlejšie než verzia s hovädzím mäsom, no stále chutí úžasne

Príprava: 10 minút  Varenie: 1 hodina 10 minút Celkom: 1 hodina 20 minút

Recept od Helen Phở Gà - Chicken Noodle Soup

 

obrazok pre clanok Recept na prípravu Tempury - vegánsky štýl!Tempura je obľúbené japonské jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť ako vegánske, ak sa vzdáte vajec a použijete ryžovú múku. Túto jeseň si vychutnajte vrchol tekvicovej sezóny s receptom na chrumkavú vegánsku tempuru z tekvice.

Nižšie nájdete celý recept a návod na prípravu chrumkavej, aromatickej vegánskej tempury s tekvicou kabocha a ďalšou špičkovou jesennou zeleninou. Je to zdravé rastlinné jedlo, ktoré si v tomto ročnom období zamiluje celá rodina.

 

Rendang Indonesian special foodRendang je tradičné a obľúbené indonézske jedlo pochádzajúce z Indonézie, konkrétne z oblasti Sumatra. Je známy pre svoju bohatú chuť a korenenú omáčku.

Tento recept vám predstaví Rendang: bohatú chuť, dlhú dobu varenia, hovädzie mäso a pikantnú omáčku. Ide o skvelý zážitok z indonézskej kuchyne. 

Rendang vyniká vďaka svojmu bohatému a zložitému chuťovému profilu, ktorý získava vďaka kombinácii mnohých rôznych korenín a bylín. Medzi najbežnejšie používané korenie patrí kurkuma, koriander, kumín, klinčeky, nové korenie, cesnak, zázvor a chilli. Tieto korenia spoločne tvoria hlbokú a aromatickú omáčku, ktorá preniká do mäsa počas varenia.

 

HainHainan rice chickenanské kurča na rýži, známe tiež ako Hainanese Chicken Rice, je obľúbeným pokrmom v juhovýchodnej Ázii, najmä v Singapure a Malajzii.

Tento pokrm sa skladá z kuracieho mäsa vareného vo vode so zázvorom a ďalšími korením, podávaného s ryžou varenou vo vývare kuracieho mäsa. Tu je recept na Hainanskej kurča na rýži

 

Kuracie Biryani - Indické kuracie rizoto

Kuracie Biryani je jedným z obľúbených pokrmov v indických kuchyniach. Toto jedinečné jedlo zahŕňa kuracie, koreniny a ryžu, ktoré sa kombinujú s aromatickými koreninami a ochucujú bylinkami. Je to bohatý, chutný a komplexný pokrm, ktorý si uchováva autentickú chuť a tradičný charakter. Kuracie Biryani sa často podáva s jogurtovou omáčkou alebo chutnou harirou. Je to skvelý spôsob, ako objaviť rozmanitú chuť indických jedál a ponoriť sa do sveta exotických korenín a vôní.

Príprava: 10 minút, Varenie: 30 minút, Celkový čas: 40 minút

Porcia pre: 4 ľudí

 

Murgh Makhani - Indické maslové  kura

Murgh Makhani, tiež známe ako maslové kura, je obľúbené indické  jedlo, známe svojou krémovou omáčkou z paradajok a mäkkými  kúskami kurčaťa. Je to chutné a výdatné jedlo, ktoré sa často podáva   v indických reštauráciách po celom svete. Tu je základný recept na   prípravu Murgh Makhani doma:

​​​​​​Príprava: 15 minút, Varenie: 30 minút, Celkový čas: 45 minút

Porcia: 5 ľudí

 

 

Malajsky hovadzi RendangMalajský hovädzí rendang je jedlom s výrazným a zaujímavým chuťovým profilom. Ovplyvňujte chuť tým, že hravo prispôsobíte množstvo cukru a čili, čím dosiahnete širokú škálu chuťových zážitkov.

Toto jedlo sa najlepšie podáva s ryžou, čo umožňuje, aby sa bohaté chute dokonale spájali.

Príprava: 30 min
Varenie: 1 hod 30 min
Celkový čas: 2 hod
Porcie: 6
Dávka: 6 porcií

 

Nasi Lemak - Malajská špecialita s uhorkou, arasidami, sušenými rybičkami a sambal čili omáčkouNasi Lemak je chutné malajské jedlo známe svojím voňavým kokosovým ryžou sprevádzaným ančovičkovým a pikantným čili omáčkou. Na vrch sa pridávajú chrumkavé smažené ančovičky, pražené arašidy, nakrájaná uhorka a na polovice rozkrojené tvrdo uvarené vajíčka.

Tento pokrm dokonale zachytáva podstatu malajskej kuchyne.

  • Čas prípravy: 30 min
  • Čas varenia: 30 min.
  • Celkový čas: 1 hod
  • Porcie: 8
 

obrazok jedla pikantne singapurske rezanceVitajte na našom blogu plnom lahodných ázijských kulinárskych skvostov, kde sa vám otvára brána do sveta exotických chutí a vôní!

Dnes vás pozývame na jedinečnú chuťovú cestu s Pikantnými singapurskými rezancami. Tento úžasný recept vás okamžite pohltí svojou intenzívnou chuťou a bohatou aromatickosťou, a my sme tu, aby sme vám odhalili každý tajomstvo za týmto gastronomickým zážitkom.

 

thajské pikantné bazalkové rezanceObjavte exotické thajské rezance s bazalkou! Toto pikantné a voňavé jedlo vás dostane svojou jedinečnou chuťou.

Vitajte na našom blogu plnom jedinečných kulinárskych dobrodružstiev! Dnes vám prinášame ohromujúci recept na pikantné thajské rezance s bazalkou, ktorý vás ihneď pohltí svojou vôňou a chuťou. A najlepšie na tom? Naša lahodná pochúťka je pripravená s využitím jednej z najobľúbenejších ingrediencii - ryžových rezancov!

Ak ste fanúšikom pikantných rezancov a rezancov vo všeobecnosti, tento recept je práve pre vás.

 

obrázok zeleninoveho chow fun po sečuánkyVitajte na našom blogu plnom jedinečných ázijských kulinárskych dobrodružstiev! Dnes sa s vami podelíme o náš obľúbený recept na Zeleninový Chow Fun po sečuánsky - exotické jedlo, ktoré vás okamžite pohltí svojou bohatou chuťou a vôňou.

Pripravený s použitím výborných pečených ryžových rezancov, tento recept vám prinesie chuťovú symfóniu. Ale to nie je všetko! Zeleninový Chow Fun po sečuánsky je plný očarujúcich ingrediencií, ktoré zaručia jedinečný gastronomický zážitok.

 

Mie goreng rezance - indonezska specialitaMie Goreng - Indonézske pražené rezance

Tento recept je na mie goreng - neodolateľné jedlo z pražených rezancov v sladkej a slanej omáčke s krevetami a pikantnými akcentmi, obľúbené v celej Indonézii.

Ak ste fanúšikom pikantných rezancov a rezancov vo všeobecnosti, toto je recept, ktorý môžete pridať k pravidelnej rotácii. Volá sa Mie Goreng a Má všetky všetky priority – sladké, pikantné, slané, chutné.

Príprava a varenie: 20 minút

Mie goreng sú indonézske pražené rezance s vaječnými rezancami restovanými v sladko-pikantnej omáčke. Omáčka je jednoduchou zmesou sójovej omáčky, sladkej sójovej omáčky a pikantnej srirachy, niečoho, čo môžete okamžite zmiešať z ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne po ruke.

Toto jedlo je v Indonézii veľmi populárne, podáva sa všade od najlepších reštaurácií po pouličných predajcov a všade medzi tým, s jasným čínskym vplyvom.

 

Nasi Goreng - V doslovnom preklade „vyprážaná ryža“

Nasi Goreng je jednoducho indonézsky „twist“ ku klasickému ázijskému jedlu z praženej ryže. V skutočnosti jej miestna popularita vyniesla titul národného jedla krajiny.

Podávajte svoju ryžu mimoriadne chutnú s touto jednoduchou indonézskou klasikou. Toto by mohol byť rodinný favorit!
Čas prípravy: 10 minút, Čas varenia: 10 minút, Celkový čas: 20 minút
Počet porcií: 4 osoby

 

Japchae - sklenené rezance zo sladkých zemiakov restované so zeleninou a mäsom, sú jedným z najobľúbenejších kórejských jedál vďaka žuvacím a mierne klzkým rezancom s farebnou restovanou zeleninou a hubami a ich neodolateľnej sezamovej príchuti, zdravému množstvu cesnaku a ľahkej osviežujúcej chuti.

Recept od Mangchi

 

 

Tradičný Kimchi recept (Tongbaechu-kimchi: 통배추김치)

Klasické, pikantné, tradičné kimči kapusty napa nazývané tongbaechu-kimchi, a.k.a. baechu-kimchi alebo pogi-kimchi. Ale toto jedlo je medzi Kórejčanmi také bežné a ikonické, že ho jednoducho nazývajú „kimči“. Keď sa hovorí o kimchi, toto je jedlo, o ktorom hovoria, napriek tomu, že v kórejskej kuchyni je veľa druhov kimchi a veľa z nich sa pripravuje aj s kapustou napa

Recept od Maangchi.

 

Ostro kyslá polievka (Suan La Tang)

je bežné jedlo obľúbené v Číne, najmä v chladnej zime.

V Číne existujú rôzne verzie. V oblasti Sichuan (S'-čchuan) sa Ostro kyslá polievka nazýva Suan La Tang, ktorá sa varí hlavne z kuracieho a bravčového vývaru, zatiaľ čo v severných oblastiach sa nazýva Hu La Tang a zvyčajne z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Aj keď existujú určité rozdiely v textúre vrátane farby a príchutí, zdieľajú tiež veľa podobností.

Recept od Elaine - chinasichuanfood.com

Pre: 4 osoby / 4 porcie

Príprava: 10 min, varenie: 10 min. spolu: 20 min.

 

Nước Chấm, nuoc cham je vietnamská omáčka na namáčanie.

Tú môžete kombinovať s vietnamskou palacinkou, jarnými rolkami, letnými rolkami... V podstate všetko, čo len chcete.

 

Udon rezance s krevetami na cesnaku

Všetko, čo potrebujete, je 15 minút na prípravu tohto vynikajúceho receptu na rezance udon s cesnakovými krevetami! Rýchle rezance sú v Ázjiskej kuchyni základom. A udon rezance sú vždy obľúbené!

Recept od Marion

Recept pre 2 osoby

Príprava: 5 min. varenie 10 min.

 

Teriyaki Tofu 照 り 焼 き 豆腐

Toto tofu Teriyaki, ktoré je chrumkavé na prvý pohľad a zároveň jemné, je neuveriteľne chutné! Doprajte si toto japonské jedlo ako predjedlo alebo dokonca ako hlavné jedlo doplnené ryžou a niekoľkými obľúbenými jedlami. Je to dynamický recept, ktorý môže vyskúšať každý, s ľahkými možnosťami, ako zmeniť jedlo na vegánske alebo bezlepkové!

Recept od Namiko Chen

Pre: 2 osoby / 2 porcie

Príprava: 10 min, varenie: 15 min. spolu: 25 min.

 

Bibimbap

je jedným z najznámejších kórejských jedál. Ryžová misa s rôznymi druhmi ochutenej restovanej zeleniny, marinovaným mäsom (zvyčajne hovädzím mäsom), so smaženým vajcom slnečnou stranou nahor, zakončená posypom sezamu a veľkorysou sladko-pikantno-slanou omáčku Bibimbap. <- Pozor, táto omáčka je taká úžasná, že v podstate môžete použiť akúkoľvek zeleninu a akékoľvek mäso a vaša Bibimbap bude chutná!

Recept od Nagi, RecipeTinEats

Pre: 4 osoby / 4 porcie

Príprava: 40 min, varenie: 30 min. spolu: 1h10 min.

 

Tom Yum alebo aj Tom Yam 

je najznámejšia Thajská polievka nielen v krajinách Ázie ale aj po celom svete. Existuje niekoľko alternatív tejto polievky ale všetky majú jedno spoločné: ide o kombináciu pálivosti (chilli), kyslosti (limetka) a chuť morských plodín (rybia omáčka a krevety). Ak chcete vyskúšať uvariť Tom Yum Goong, odporúčame vyskúšať tento recept, príprava je totiž veľmi ľahká a rýchla.

Recept od Pailin Chongchitnant. Príprava: 20 minút Varenie: 30 minút  Celkový čas: 50 minút.

Recept pre 4 osoby

 

Obraz Banh Gio Tieto malé parené „buchty“, pôvodne pouličné jedlo, majú vonkajšiu vrstvu zo slanej ryžovej múky s mletým bravčovým mäsom a hubami ako lahodnou náplňou.

Recept od: Hungry Huy

Príprava: 1 hodina. Varenie: 1 hodina. Vychadnutie: 1 hodina. Total: 3 hodiny

Porcie: 14

 

Thajské kuracie satay s arašidovou omáčkou

Satay je obľúbený v celej juhovýchodnej Ázii a tento thajský recept satay ponúka tradičnú chuť šťavnatého pokrmu z grilovaného mäsa. Je to vynikajúca voľba na grilovanie, ale dá sa aj grilovať v rúre, a satay je vynikajúcim predjedlom na párty.

Ak si chcete pripraviť satay doma, budete marinovať prúžky kuracieho alebo hovädzieho mäsa v chutnej kombinácii citrónovej trávy, cesnaku, čili, galangalu a niekoľkých korení. Sójová omáčka a rybacia omáčka spolu s hnedým cukrom dodajú marináde sladko-slaný základ, ktorý jej ešte viac umocní. Po marinovaní je mäso napečené alebo grilované, potom podávané s domácou arašidovou omáčkou a jasmínovou ryžou.

Recept od Nagi

Recept pre 15 porcií

Príprava: 15 min., Marinovanie: 30 min.,  varenie: 15 min. spolu: 60 min.

 

Čo znamená tom kha gai?
Tom Kha Gai v preklade znamená Kuracia polievka s Galangalom.

Autentický Tom Kha Gai - jednoduchý lahodný recept na jednu z najobľúbenejších polievok v Thajsku! Túto thajskú kokosovú kuraciu polievku plnú voňavých thajských prísad, ako je citrónová tráva, listy kaffirovej limetky, zázvor a koreň galangalu, možno pripraviť na varnej doske alebo v tlakovom hrnci, bez lepku aj s možnosťou prispôsobiť pre vegánov

Recept od Sylvia Fountaine

Pre: 4 osoby / 8 porcie

Príprava: 10 min, varenie: 20 min. spolu: 30 min.

 

Vietnamské jedlo bun cha v troch miskách s grilovaným mäsom, omáčkou, zeleninou a slížmi bun. Bun cha je vietnamský pokrm z grilovaného bravčového mäsa a rezance, ktorý pochádza z Hanoja, Vietnam.

Bun cha je podávaný s grilovavým bravčovým bôčikom (CHA) s bielymi ryžovými rezancami (BUN) , bylinkami a omáčkou. Bun cha je populárny v severnej oblasti Vietnamu. Na juhu, podobný pokrm sa nazýva Bun Thit Nuong.

 

obraz Kimchi prazena ryzaKimchi pražená ryža je v Kórei rovnako bežná ako čínska pražená ryža v Číne. Vyvára ju každá domácnosť a je to šetrné a pohodlné jedlo, ktoré využíva zvyšky varenej ryže a kimči z chladničky. Často sú k nej pridávané iné prísady navyše, aby vyzerala zaujímavé.

Toto ohnivo červené Kórejské  jedlo z ryže je ako pes, ktorý šteká ale nehryzie! Aj keď je plne ochutený, nie je ani zďaleka taký pikantný, ako by sa dalo čakať. Ale inak povedané, ak máte radi pikantnosť, je veľmi jednoduché vytočiť pikantný faktor, až kým nebudete škúliť!

Príprava: 10 min, varenie: 6 min. spolu: 16 min.

Pre: 5 osoby / 5 porcie

Recept od Nagi, RecipeTinEats

 

PHỞ BÒ vyzerá ako relatívne neškodná misa polievky s hovädzím mäsom a ryžovými rezancami. Teda až kým neprijmete prvý hlt.

Polievkový vývar Pho je všetko. Je ľahký, ale napriek tomu plný chutí, klamlivo silný, slaný, komplexný, má najmenší náznak sýtosti a je naplnený krásným koreninami ako škorica.

Je to nepochybne jedna z najlepších polievok na celom svete!

Zažite kúzlo jednej z najznámejších rezancových polievok na svete s týmto ľahko dodržateľným tradičným vietnamským receptom Pho! Postup od samotného počiatku až k “podpisovému” vývaru, ktorý je ľahký a zároveň tak plný chutí, je naplnený korením ako škorica, badián a kardamón. Polievka je úplne návyková a každá lyžica vám dá viac!

Recept od Nagi, RecipeTinEats

Pre: 6 osoby / 6 porcie

Príprava: 20 min, varenie: 3 h. spolu: 3 h 20 min.

 

Kuromame Gohan - Varená ryža s čiernymi fazuľami.

Začlente japonské zdravé jedlo do svojej stravy s touto ryžou s čiernu fazuľou Kuromame Gohan. Okrem toho, že sú tieto čierne fazule plné výživín, majú vynikajúcu slanú / umami príchuť, ktorá sa dobre spája s čerstvo  bielou ryžou. Vychutnajte si túto ryžu s väčšinou slaných japonských jedál.

Recept od Japanes Center.

Pre: 3-4 porcie

 

 

Cripsy Pork belly Thit quayChrumkavý bravčový bôčik

Vietnamský alebo čínsky recept? Nie je to dôležité, dôležité je ako na to.

Toto je najjednoduchší recept na pečené bravčové mäso, ktorý nájdete. Ale ukázalo sa to úžasné.

Recept od Helen

Príprava: 20 minút Varenie: 60 minút  Celkový čas: 4 hodiny 20 minút

Pre: 4-6 porcií

 

Bulgogi (Kórejské BBQ hovädzie mäso) - Korejská špecialita. 

Kórejské hovädzie mäso z BBQ, bulgogi, sa dá ľahko pripraviť doma z niekoľkých základných surovín a tenké plátky hovädzieho mäsa netrvajú dlho marinované. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako urobiť čo najlepšie bulgogi!

Čas na prípravu: 10 minút, Marinovanie: 1 hodina čas varenia: 10 minút

Celkový čas: 20 minút . Recept pre: 4 osoby

 

Mapo tofu sichuan cuisineNAJLEPŠÍ TOFU RECEPT, Špecialita z provincie S'-čchuan. Mapo tofu (čínsky: 麻 婆 豆腐;) je populárne čínske jedlo z provincie S'-čchuan. 

Skladá sa z tofu v pikantnej omáčke, na báze douban (fermentovaná fazuľová a čili pasta) a douchi (fermentovaná čierna fazuľa), spolu s mletým mäsom, tradične hovädzím alebo bravčovým. Pokrm existoval už v roku 1254 na predmestí Čcheng-tu, hlavného mesta provincie S'-čchuan.

Hlavný čas na prípravu: 10 minút, čas varenia: 5 minút, celkový čas: 15 minút

Recept pre: 3 osoby

 

Tandori Masala Chcicken FoodlandTandoori masala kurča, obľubená indická špecialita. Jedlo najlepšie môžete prípraviť z časti kurčaťa, kde sú s kosťou a kožou.

Toto jedlo nie je príliš pikantné. Kľúč k nádhernému, chrumkavému povrchu sa skrýva v silnom nátere marinádou Tandoori.

Čas na prípravu: 10 minút, čas varenia: 35 - 40 minút, celkový čas: 50 - 60 minút

Recept pre: 7 osôb

 

Vietnamese vegetable saladČerstvý, zdravý letný šalát, ideálny na obed.

Šalát môžete pripraviť pomocou dostupných vlastných čerstvých produktov alebo materiálov. Ak vám niečo chýba, začiarknite položky, ktoré musíte pridať do svojho nákupného zoznamu.

Čas na prípravu: 15 minút

Recept pre : 4 osoby

 

Ázijské kuracie kung pao so zeleninou a kuracím mäsom v hlbokej miske.Kuracie Kung Pao je jedným z najpopulárnejších čínskych receptov. Všetci máme radi korenené a pikanté Kung Pao pripravené v štýle z provincie S'-čchuan v Číne.

Autentické Kuracie Kung Pao vyžaduje Sichuanské korenie pre "znecitlivujúcu príchuť", avšak kuracie Kung Pao, ktoré sme dostali v čínskych reštauráciách bolo zmiernené so zeleninou, ako je mrkva, sladká paprika, vodné gaštany, zeler, cukety či brokolica v receptúre.

Vytvorte si doma atmosféru kvalitnej ázijskej reštaurácie. Tento recept nie je až taký zložitý ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Stačí ho raz vyskúšať a presvedčíte sa sami. Tiež môžete vyskúšať vymeniť arašidy za kešu oriešky alebo bambusové výhonky.

Pre 2 osoby, čas prípravy 15 min. na varenie 5 min.

 

Smažený bravčový bôčik na tanieri s červeným chilli a rybacou omáčkou.Smažené bravčové bôčiky s rybaciou omáčkou - Thịt rang cháy cạnh sa stáva chutným doplnkom rodinných jedál.

Aj keď množstvo rybej omáčky bolo pri smažení menšie, stále je to jedno z jedál, ktoré skutočne núti vás jesť veľa ryže. Zloženie receptu nie je ničím mimoriadnym, príprava jedla je tiež veľmi ľahká a hotové jedlo jetak chutné.

Príprava: 20 minút, varenie: 50 minút, hotové za : 1 hodina 10 minút

Pre: 3-4 porcie

 

Jellied pork loaf - thit dongAk nie ste oboznámení s týmto pokrmom, môže to vyzerať dosť nezvyčajne. Čo je to presne? Mäso-naplnené snehové gule? Skamenené časti z bravčového mäsa?

Zaujímavé je, že toto jedlo z želatínového mäsa nie je odlišné od len ázijskej kuchyne, ale je tiež obľúbené aj v krajinách východnej a západnej Európy.

Tradičné recepty používajú mäso s chrupavkou, ako sú päty, nohy, chvosty atď., Pretože chrupavka obsahuje želatínu potrebnú na formulovanie tvaru toho jedla. Tieto recepty sú náročné, pretože mäso musí byť dôkladne vyčistené - tieto výberové časti často nie sú najviac hygienické.

 

Yakiudon are stir-fried Udon noodles with meat and vegetablesYakiudon je Stir - Fried (Miešať a smažiť) udon rezance s mäsom a zeleninou. Je to jednoduché, rýchle a viac domáce jedlo, než v reštaurácii.

Aj keď Yakiudon nie je luxusne japonské jedlo, s množstvom zeleniny a mäsa je stále  pre Vás veľmi dobrý nápad na dokonalý obed alebo skvelá alternatíva k večeri alebo k rýchlemu občerstveniu.

Čas prípravy: 10 minút, Čas varenia: 7 minút

Recept na: 2 porcie

 

Peking Duck recipe FoodlandČínska kuchyňa patrí k najpestrejším na svete. Ak chcete poznať pravú Čínu so všetkými ako sa patrí, tak iba v originálnom prostredí pravej čínskej reštaurácie máte možnosť vychutnať jednu z najznámejších gastronomických lahôdok, ku ktorým patrí nesporná chrumkavá pekinská kačica. Skutočnú pekinskú kačicu servírujú jedine v Pekingu.

O výslednom kulinárskom zážitku stravníka rozhoduje okrem samotnej kvality mäsa aj spôsob úpravy a servírovania. Dôležitou súčasťou pekinskej kačice je práve koža. Kačice pripravujú len špeciálne vyučení kuchári, ktorí sú potom na stolíku priamo pred hosťami i naporcujú. Práve porcovanie vyžaduje zvláštnu zručnosť. Kačica sa naporcuje presne na 120 kúskov a každý kus obsahuje kúsok chrumkavej kožičky a mäso. Nie je to upražená tenká tuhá kôrka, ako ju poznáme z bežného pečenia. Táto kožička je na zahryznutie jemná, lahodne vláčna i krehká, pritom vypečená, voňavá a rozplývajúca sa na jazyku.

 

Banh Mi Vietnam

Banh mi je druh sendviča pripravovaný podľa vietnamskej kuchyne. Základom je bageta, ktorá sa do Vietnamu dostala v čase francúzskej nadvlády, vietnamská verzia sa od originálu odlišuje použitím ryžovej múky.

Čerstvé pečivo sa zo strany pozdĺžne nakrojí, aby vznikla kapsa, do ktorej sa dáva náplň. Tú tvoria prevažne plátky grilovaného mäsa (zvyčajne bravčového, ale používa sa aj kuracie alebo rybie), nakladaná zelenina (biela redkovka, mrkva), plátky čerstvej uhorky, čili paprička a lístky koriandra. Súčasťou náplne môže byť tiež rousong (mäso sa uvarí a rozoberie na jednotlivé vlákna, ktorá sa nasucho opečú) alebo vietnamská saláma Gio Lua. Na dochutenie sa používa majonéza, sójová omáčka alebo čili omáčka Tuong ot.Vo Vietname sa banh mi predáva v pouličných stánkoch ako rýchle občerstvenie najmä na raňajky, každý drobný výrobca má vlastnú receptúru.

S vietnamskými prisťahovalcami sa pokrm rozšíril po svete, obľúbený je najmä v severnej Amerike (značka Lee 's Sandwiches).

 

​​Sezamové guľočky - Bánh ránSezamové guľočky - Bánh rán - Jedná sa o druh pochúťky ovplyvnenej čínskou kuchyňou, ktorá je veľmi populárna v mnohých ázijských krajinách vrátane Vietnamu. V severnom Vietname sa to nazýva Banh Ran a v južnom Vietname sa nazýva Banh Cam.

Občerstvenie je veľmi obľúbené vďaka vôni od zelenej fazule, kokosu, sezamu a chrumkavej kôry z voňavej ryže, ktoré vytvorili veľmi harmonickú chuť. Objavte, ako urobiť tento lahodný a atraktívny druh pochúťky - Sezamové guľôčky.

 

​​Obraz Chicken Tikka Masala Pravdepodobne najznámejší indický pokrm v Británii, alebo dokonca jeden z najznámejších pokrmov z akéhokoľvek typu kuchyne – A stal sa ešte prominentnejší keď ho minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva vyhlásil za „Britské opravdivé národné jedlo".

Bez ohľadu na jeho skutočný pôvod, zakaždým, keď niekto skúsi sústo tohto lahodne krémového a chutného jedla, zisti prečo je tak veľmi milované. Tento recept ho pripraví klasickou cestou - prvé marinovanie kuracieho mäsa a potom varenie ho v kari omáčke.

 

Fresh summer rolls

Vietnamské čerstvé jarné závitky NEM CUON - Ľahké jedlo na štart Vietnamskej hostiny

To je jedno zo svetoznámych jedál Vietnamskej kuchyne. Je to svieže, ľahké, ale super chutné. Verte tomu alebo nie, tajomstvo nie je v závitkoch ale v omáčke, ktorá urobí závitky výnimočnými

 

Kuracie Pad Thai

Pýtali ste sa na jednoduchú, krátku verziu obľúbeného receptu Chicken Pad Thai - tak je to tu! Najrýchlejšia, najjednoduchšia verzia Pad Thai. Tento báječný recept Vám zachutí viac.

Kľúčom k dokonalému Pad Thai je vo varení (alebo nevarení) rezancov - naučiť sa ich pripraviť dokonalé podľa tohto receptu. Nezabudnite aj na autentickú Pad thai omáčku, ktorá je trochu kyslá a pikantná. Keď sa správne kombinuje dohromady, zistíte, že neexistuje lepšie jedlo z rezancov ako svetoznámy Pad Thai!

15 minút príprava a 12 minút varenia.

 

 

Zabudnite na čučoriedky, momentálne je čierna ryža považovaná za jednu z veľkých prírodných "superpotravín". Takzvaná čierna ryža by sa mala presnejšie označovať ako fialová ryža, pretože má hlboké, temné jasno-červené odtiene pri varení. Tento názov sa vzťahuje na celý rad druhov ryže vrátane Thajskej jasmínovej čiernej ryža a Indonézskej čiernej ryže. 

Takisto nazývaná ako "zakázaná ryža", bola v starovekej Číne vyhradená predovšetkým pre cisárov pre jej atraktívny vzhľad, ako aj pre jej vynikajúce pozitívne účinky na organizmus. Čierna ryža sa používa aj ako dekorácia do jedál, rezancov, suši aj dezertov. A získava si obľubu medzi gurmánmi pre svoju neobvyklú chuť a krásne farby. 

Má vynikajúci vplyv na zvýšenie metabolickej činnosti, pomáha udržiavať zdravú pokožku a svalovú hmotu, pomáha zlepšiť funkciu imunitného a nervového systému, podporuje rast a delenie buniek, pomáha organizmu proti starnutiu, pri liečení srdcocievných chorôb, cukrovky, alzheimerovej choroby a rakoviny.

 

Nezáleží na tom, či je noc alebo deň, misku voňavej polievky Pho možno nájsť kedykoľvek vo Vietname. Ako Pad Thai v Thajsku, Pho vo Vietname je jedným z obľúbených tradičných jedál vietnamskej kuchyne. Každý turista prichádzajúci do Vietnamu, túži ochutnať a spoznať tajomstvo tejto polievky, ktorá ponúka v jednej miske rovnováhu medzi sladkým, slaným a štipľavým prichutím.  Pho je obľúbeným jedlom každého, kto ho aspoň raz ochutnal. Prinášame Vám jednoduchý recept na prípravu polievky Pho vo vlastnej kuchyni.

 

 

Miso soup with tofuO Miso sa píše ako lieku takmer na všetko: zlepšuje stav ciev, znižuje hladinu cholesterolu a hlavne odvádza z tela škodlivé látky. Bolo preukázané, že odvádza z tela rádioaktívne látky.

Všeobecne je Miso vhodné pri celkovej slabosti, na prehriatie organizmu, na podporu tvorby mlieka mamičiek, neutralizuje otravy nikotínom.

Miso polievku jedia tradične Japonci, ktorí sú známi svojou dlhovekosťou. K nám sa dostalo vďaka makrobiotickým receptom, ktoré polievku z misa doporučujú ako liečivú. Miso je fermentovaná pasta, ktorá sa vyrába z sóje ryže alebo jačmeňa, fermentačnej kultúry a soli. Dodáva telu vitamíny (napríklad B12), minerálne látky, dôležité enzýmy a povzbudzuje životnú silu. Podporuje zdravé trávenie a prirodzenú imunitu. Podľa niektorých zdrojov obsahuje aj Lactobacillus Acidophilus.

Príprava: 5 minút, varenie: 10 minút, celkový čas: 15 minút

 

 

Thajská jasmínová ryža alebo voňavá ryža je najlepším thajským druhom ryže.

Seje sa ručne, zavlažuje sa dažďovou vodou. Thajská voňavá ryža sa vo svete vysoko hodnotí pre svoje jedinečné vlastnosti, zvlášť pre svoje tenké a čisté zrno. Uvarená, si zachováva svoj tvar, má mäkkú a málo lepkavú konzistenciu, ako aj arómu pandanových lístkov. Chutí aj vtedy, keď ju jeme samotnú bez ďalších príloh. 

Ryža jasmínového kvetu má svoj pôvod v kraji Bang Khla provincie Chachoengsao, východne od Bangkoku. Potom, čo ryža dosiahla obľúbenosť vo svete, dostala od thajského ministerstva obchodu oficiálne značkové pomenovanie ryža Thai hom mali“, v ktorom sú obsiahnuté thajské slová „hom“ ako voňavý a „mali“ ako kvet jasmínu.

 

Bun bo nam bo

Bún bò Nam Bộ (alebo Bún bò khô, Bún bò xào)  je známy ako Rezance s hovädzím mäsom a bylinkami. Meno vzniklo podľa oblasti Nam Bộ, odkiaľ pochádza táto populárna špecialita.

Jednoduchosť a elegancia je to, čo ľudia popisujú o tomto pokrme. Namiesto použitia sofistikovaného vývaru ako PHO sa používa špeciálna omáčka pre Bun bo Nam Bo. Okrem toho, čerstvé surové zeleniny a bylinky v sprievode vyprážanej cibule, pražených arašidov a sójových výhonkov sú nenahraditeľnými prvkami toho jedla.

Recept pre 6 osôb ,  Čas prípravy: 45 min.

 

Thai Mango Sticky riceTento úžasný Thajský dezert je tak dobrý, ak nie lepší, ako ktorýkoľvek dezert z lepkavej ryže s mangom, ktorý je dostupný v Thajskej reštaurácii.

Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 25 minút
Celkový čas: 35 minút

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia